הבלוג

עוגת גבינה לגבר העצלן- אורן משתלט על הבלוג

SAMSUNG CAMERA PICTURES

שלום לכולם, אני אורן רודניק, אבא של נעם, שקד ואביב. נשוי למורן. או כפי שהיא אוהבת קרוא לי : “החצי” שלה.
כל פעם שמישהו פוגש אותי ומגלה שאני בעלה של “מורן שוקולד” ישר אחד מהמשפטים הבאים/שאלות הבאות עולה לאוויר:
“וואי איזה כיף לך”, “אם אישתי הייתה שוקולטיירית הייתי הרבה יותר שמן ממך”, “לא נמאס לך כל הזמן שוקולד?” ועוד כמה שלא עולות לי עכשיו.

אז ככה: כן, כיף לי אני יודע – תקנאו :-). לא, לא נמאס לי משוקולד כי מלכתחילה אני לא “חולה” על שוקולד ואני לא טועם כל דבר. וכמו כל דבר (ויש הרבה שלא יסכימו איתי) אבל ברגע שהשוקולד כל הזמן נגיש בבית הוא מאבד מהקסם שלו – כן זה באמת קורה.

אני אמנם איש של בשר אבל חג שבועות זו חולשה שלי במיוחד בלינצ’ס גבינה של אמא, ועוגות גבינה. לכן החלטתי לשנס מותניים, לקחת את כל שעות הניסיון שיש לי מצפייה במורן מכינה כל מיני דברים טעימים, השתלטתי על הבלוג ואני גאה להביא לכם את המתכון שלי לעוגת גבינה לגבר העצלן (תכל’ס זה יכול לעבוד גם אצל נשים עצלניות).

חומרים לעוגה בתבנית פיירקס מלבנית:

500 גרם גבינה לבנה 9%

400 גרם שמנת חמוצה 15% (2 גביעים)

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

2 כפות קורנפלור

80 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל (1 שקית)

קליפה מגוררת מלימון אחד

חומרים לפירורי עוגיות:

180 גרם עוגיות לוטוס מפוררות גס

להגשה (לא חובה): אשכול ענבים ירוקים ולגרר מעל פירורי העוגיות, באמצעות פומפיה,  מעט שוקולד לבן

 אופן הכנה:

1.מכינים את העוגה:

בקערה גדולה טורפים באמצעות מטרפה ידנית/חשמלית את כל חומרי העוגה, לפי סדר הופעתם לתערובת אחידה וללא גושים. עזבו אתכם משטויות, ערבבו הכל לתערובת אחידה ויאללה לתנור.

מוזגים את הבלילה לתבנית ואופים למשך 20 דקות ב 150 מעלות צלזיוס. מנמיכים את חום התנור ל 125 מעלות מבלי להוציא את העוגה וממשיכים לאפות למשך 50 דקות. מעבירים את העוגה למקרר למשך 24 שעות והפעם בלי קיצורי דרך אחרת העוגה תהיה אמנם מאד טעימה, אך לא יציבה מספיק בשביל לחתוך בצורה יפה. אבל מצד שני אתה גבר גבר, מקסימום נאכל אותה עם כפית.

2. מכינים את הפירורים:

מפוררים את העוגיות לפירורים  במעבד מזון ושומרים בכלי אטום שומר טריות. או שפשוט זרוק את העוגיות לשקית עבה ורסק אותם עם פטיש או  ב2-3 מכות קארטה.

3. מרכיבים את העוגה:

מוציאים את העוגה מהמקרר, חותכים פרוסה ומניחים בצלחת, מפזרים מעל מפירורי העוגיות, מגרדים מעל באמצעות פומפיה שוקולד לבן ומגישים לצד ענבים ירוקים.

אם אתה שואל למה אי אפשר פשוט לפזר את הפירורים על כל העוגה ואז לחתוך? אז קודם זה סימן שאתה באמת גבר גבר- והתשובה היא שאם תפזר את כל הפירורים הם ייקבלו לחות מהעוגה וזה לא טעים.

* אם אתה גם עצלן וגם גבר פוחז אפשר להוסיף למתכון רבע כוס קמח (70 גרם) ואז במקום במקרר להכניס ל- 2-4 שעות במקפיא.

זהו, סיימתי- מחזיר למורן את השרביט, עד לפעם הבאה.

-->

השאר תגובה

*
*

הרשמו לקבלת עידכונים חמים! הזינו כתובת אימייל:

אולי תאהבו גם את זה?