הבלוג

עוגת יומולדת חגיגית ונפלאה לאחיין אחד בן 13

IMG_20140426_144430

בחודש ינואר חגג אחד האחיינים שלי 13 שנים, ואת חגיגות בר המצווה המשפחתיות חגגנו לו רק עכשיו כדי להנות ממזג האויר הנפלא והאביבי. לאחיין עם חוש הטעם הכי מפותח שאני מכירה, עם סקרנות לטעמים חדשים ולמאכלים מיוחדים ומעניינים מגיעה עוגה אחת מיוחדת, לא?

היות והוא עכשיו בחורצ’יק מתבגר אני לא אביך אותו יותר מידי. א-ב-ל רק אגיד שאני זוכרת את היום שהוא נולד כאילו זה היה אתמול ולא מאמינה שעברו כבר 13 שנים מאז. באותה תקופה עבדתי משמרות כשכירה במוקד טלפוני בראשל”צ  והוא היה כזה מהמם וממיס. שרצתי כל הזמן בבית החולים: כשעבדתי בוקר הייתי בערב ולהיפך , כששעות הביקור של המחלקה היו בגדר המלצה בלבד מבחינתי. באחת הפעמים אפילו התחבאתי מאחורי הוילון כדי שלא ייראו אותי. אבל ששש, אל תגלו לאף אחד :-) .

מה מאחלים לנער שמגיע לגיל מצוות? שימשיך להיות כזה רגיש ומקסים (הוא היה צ’ארמר רציני עוד מגיל 0), שימשיך לשחק עם האחיינים כאילו רק אתמול היה בגילם וכמובן שיכוון גבוה אבל ידע תמיד להיות מאושר ושמח בחלקו.

לאחרונה, חלק מחבריי ובני המשפחה,  שואלים אותי במבט מזועזע :”מה, הפכת לטבעונית?!” אז אני לא עוסקת בהגדרות ולא נכנסת לצלחת של אף אחד ושכל אחד ייעשה מה שטוב לו ולגוף שלו. מה שכן, אני חושבת שלא יזיק לאף אחד מאיתנו לצמצם פה ושם את הצריכה שלנו של מוצרים מן החי (מבלי לפגוע באיכות המוצר – זה תמיד היה  המוטו שלי) ואם לא- לא קרה כלום, לעולם לא תשמעו אותי מטיפה לטבעונות, אני חייה בבית עם קרניבור רציני (ועד לפני שנתיים הייתי אחת כזו בעצמי) וזו בחירה שלו. הרעיון שעומד מאחורי צמצום הצריכה הוא שאנו אוכלים יותר מידי מכל דבר, יותר מידי גלוטן, יותר מידי ביצים, יותר מידי בשר ובוודאי יותר מידי סוכרים. אני מודה שעם הסוכרים קצת קשה לי לעצור את עצמי…. אבל לכולנו חטאים קטנים.

תאמינו לי שאף אחד לא יאמין לכם שהעוגה הזו טבעונית. בחיי. ובגלל ה”דעות הקדומות” שיש לעוגות טבעוניות אני טורחת להגיד שזה טבעוני רק אחרי שטעמו ואפילו לפעמים לא טורחת להגיד בכלל.הרי מה זה משנה טבעוני או לא. העיקר שזה טעים.

IMG_20140425_193156

 

רכיבים לעוגה בקוטר24 ס”מ:

 

לעוגת הספוג:

420 גרם קמח (3 כוסות)

70 גרם קקאו (1/2 כוס)

1 ו-1/2 כפיות סודה לשתיה

1 כפית אבקת אפייה

1/8 כפית מלח

440 גרם חלב סויה (2 כוסות)

380 גרם סוכר (2 כוסות פחות כף)

135 גרם שמן חמניות (2/3 כוס)

2 כפות חומץ תפוחים

 

לסירופ:

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

100 גרם מים (1/2 כוס)

 

לקצפת עם תותים:

200 גרם שמנת צימחית ריץ’ או קרם קוקוס קר (מינימום 21% שומן)

1/3 כוס קונפיטורת תותים ביתית

2  כף אבקת אינסטנט פודינג וניל

 

לקרם שוקולד: 

100 גרם שמנת צימחית ריץ’ או קרם קוקוס קר (מינימום 21% שומן)

100 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ גס

2 כפות רום

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

לקישוט: סוכריות בצבע חום/לבן/ורוד

 

אופן הכנה:

1. מכינים את העוגה:

מחממים תנור ל 175 מעלות צלזיוס

מנפים לקערה: קמח, קקאו, סודה לשתיה, אבקת אפייה ומלח בקערה גדולה מקציפים חלב סויה עם סוכר תוך כדי זילוף איטי של השמן. מוסיפים את הקמחים לתערובת הנוזלים, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת נטולת גושים. מוסיפים את החומץ ובוחשים נמרצות. מוזגים את הבלילה לרינג מרופד בנייד אפייה ומשומן קלות. מכניסים מיד לתנור ואופים ב- 175 מעלות למשך כ- 50 דקות או עד אשר יוצא קיסם יבש ממרכז העוגה. אל תיבהלו הפעם מאפיית יתר היות ואת עוגת הספוג נרטיב בסירופ בהמשך, כך שאם במקרה היא תתייבש לכם, הסירופ יחזיר לה את הרעננות והרכות.

2. מכינים קרם שוקולד:

מחממים לסף רתיחה 100 גרם שמנת צמחית/קרם קוקוס, מוסיפים את השוקולד הקצוץ וממתינים כחצי דקה. מערבבים היטב עד לקבלת גנאש חלק ואחיד. מוסיפים רום ומערבבים שנית. מעבירים למקרר לשלוש שעות או לחצי שעה למקפיא .

מוציאים מהמקרר/מקפיא מוסיפים את יתרת השמנת הצמחית/קרם קוקוס ומקציפים חצי דקה במהירות נמוכה. מגבירים מהירות ומוסיפים אינסטסנט פודינג. ממשיכים עד לקבלת קרם עשיר ויציב. פה היזהרו דווקא מהקצפת יתר היות והתערובת עלולה להתפרק. מכסים ומעבירים למקרר.

3. מכינים את הסירופ:

בקלחת קטנה מביאים לרתיחה סוכר ומים. מנימיכים להבה וממשיכים לבשל 3 דקות. מסירים מהאש, ומניחים בצד.

4. מכינים את הקצפת:

מקציפים שמנת צמחית/קרם קוקוס עם קונפיטורת התותים למשך חצי דקה. מוסיפים אבקת אינסטנט פודינג וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב (יכול לקחת כמה דקות טובות, לא לוותר ולהמשיך להקציף). שומרים בינתיים בקירור.

5. מרכיבים את העוגה:

מחממים את הסירופ (אין צורך להביא לרתיחה)- החוק אומר שאם העוגה חמה הסירופ קר ואם העוגה קרה – הסירופ חם.

לאחר שהעוגה התקררה לגמרי מעבירים אותה למשטח עבודה ופורסים ל-3 חלקים שווים באמצעות סכין ארוכה. מניחים את החלק הראשון על משטח עבודה, מרטיבים באמצעות מברשת בשליש מכמות הסירופ ומורחים מעל שליש מקרם התותים. מניחים מעל את שכבת העוגה השניה, מרטיבים גם אותה בשליש מכמות הסירופ, מורחים שוב שליש מקרם התותים ומניחים מעל את השכבה השלישית של העוגה, מרטיבים גם אותה ומורחים את יתרת קרם התותים.

מוציאים את קרם השוקולד ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן, מזלפים על דפנות העוגה, ויוצרים 3 מעגלי זילוף בחלק העליון. כך שנותר עיגול במרכז העוגה אותו מעטרים בסוכריות צבעוניות או בתותים פרוסים.

 

-->

One תגובה

  1. יעל כתב/ה:
    May 22, 2014 at 2:15 pm

    שלום,

    יש לי שאלה לגבי קרם השוקולד – כתבת שאחרי הקירור יש להוסיף את יתרת השמנת, אך לפי רשימת החומרים לא נראה שאמורה להיות יתרה. האם יכול להיות שנפלה טעות ברשימת החומרים ובקרם השוקולד אמורה להיות יותר שמנת?

    תודה!
    יעל

השאר תגובה

*
*

הרשמו לקבלת עידכונים חמים! הזינו כתובת אימייל:

אולי תאהבו גם את זה?