הבלוג

על ירקות אורגנים וסלט של סבתא

SAMSUNG CAMERA PICTURES

מי שמכיר אותי, עוקב אחריי בפייסבוק וקורא את החפירות שלי… יודע שמזה שנתיים אני מקבלת סל ירקות אורגני ונהדר של חוות שורשים.

קבלת הסל השבועי הפכה עם הזמן לטקס מהנה של אורן עם הילדים. בימי שלישי, כשמגיע הסל, הילדים אצים רצים לחדר, מביאים כסא ומתיישבים עם אורן מול הסל. ביחד הם מוציאים ירק וכל אחד בתורו מזהה את הירק. בשנה שעברה הגננות של נעם ושקד הופתעו שהילדים מכירים ומזהים ירקות שיתר חברי הגן כלל לא מכירים כגון לפת, קולורבי וצנונית ויודעים אפילו להבדיל בין פטרוזיליה לכוסברה.

את החווה הקימו איל ועינת איצקוביץ מתוך צורך ואהבה גדולה לגידולי השדה הם בעלי החזון וגם הידיים העובדות בשדה (ביחד עם צוות החווה שמתרחב כל הזמן). פעמיים בשנה מתקיימים ימים פתוחים עבור לקוחותיהם ועבור בני משפחה וחברים שמעוניינים להצטרף כמנויי החווה. מטרת הימים הפתוחים לימודית וחוויתית; המבוגרים והילדים נהנים מסיורים ברחבי שדות גידולי הירקות שמגיעים עד לפתח ביתם אחת לשבוע. הילדים נהנים מטיול בטרקטור וכמו תמיד טועמים משפע הירקות הטריים שיש בחווה (השנה אף הכינו הילדים חולצות עם הדפסי ירקות, יצרו בחימר וציירו להנאתם). בשבוע שעבר התקיים היום הפתוח של חג הפסח. והפעם התבקשתי לתחזק עמדת תבשילים שמיועדת להמחיש לכלל לקוחות החווה את האפשרויות המגוונות לבישולי ירק השדה. הכל מנסיוננו כלקוחות וכחובבי בישול נלהבים.

ביחד עם אורן, נעם ושקד (שעזרו רבות!) הכנו, בין היתר: תבשיל של גזר, שומר, שמן זית ופפריקה שהוקפץ במחבת (ובהחלט אפשר גם להכין בתנור), סלט סלק קצוץ לרצועות דקות  עם אגוזי מלך, פטרוזיליה ועירית ברוטב בסיסי שמורכב מלימון ושמן זית, חביתות ירק שמנצלות כמעט את כל העלים שיש בסל: עלי מנגולד, סלק, עירית, בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה וכדומה. ואפילו הכנו גם על הסאג’ פיתות מיוחדות כשרות לפסח מתובלות בתבליני השדה: עלי זעתר ועירית

המבקרים נהנו ושמחו להכיר אפשרויות חדשות ומעניינות והגיעו עם שאלות ובקשות לרעיונות  חדשים, שמחנו לחלוק עימם את הנסיון האישי שלנו עם הסל השבועי.

עם מרבית הירקות רוב הלקוחות יודעים מה לעשות, אבל באופן משעשע ביותר ובלי תיאום מראש, כמעט לכולם הייתה את אותה שאלה:”מה אתם עושים עם עלי הסלק והמנגולד שמגיעים בסל?”

הסלקים הרעננים והצעירים שמגיעים בסל, בשונה ממה שהתרגלנו בסופרים ובחנויות הירקות,  כוללים את העלים שצומחים מעל פני האדמה. סיפרנו שלמעשה בכל תבשיל או מאכל שבמקור מכינים עם תרד כגון: פשטידה, בורקס, שקשוקה וכדומה, אפשר להחליפו בעלי מנגולד או עלי סלק ובלי להתבלבל התחלתי לספר להם על סלט הסלק של סבתא זהר, סלט קר ופשוט מאד שסבתא מאד אהבה לאכול ולהכין. ואני למדתי לאהוב רק כשבגרתי.

באילתור של רגע אורן שדרג של הסלט בבצל ירוק, במתקתקות עדינה ובאגוזי פקאן טריים ונהדרים שהיו ברשותנו. הסלט הזה מוגש קר, הוא מרענן ומתאים בדיוק לימי הקיץ החמים.  אני אוכלת אותו בדרך כלל כתוספת לכריך, קרקר וכמובן שבפסח הוא השתלב נהדר עם מצה ואיך אפשר בלי אבוקדו (שאגב, מתאים מבחינתי כמעט בכל מקום, מלבד בעוגות או קינוחים- לא אוהבת את הטרנדיות של השילוב שלו במתוקים).

 

סלט עלים של סבתא זהר

רכיבים:

6 עלי מנגולד (מופרדים לשדרה ועלים)

או 10 עלי סלק מופרדים לשדרה ועלים

3 גבעולי בצל ירוק

4 כפות שמן זית

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית מלח

1 כפית סוכר חום

חופן אגוזי פקאן קצוצים

 

אופן הכנה: 

1. קוצצים את השדרה (החלק הלבן במנגולד והחלק הסגול בעלי הסלק) ואת הבצל הירוק ומאדים על אש בינונית  במחבת עם שמן זית , עד לריכוך. מערבבים מידי פעם

2. קוצצים את העלים ומאדים כשתי דקות נוספות ביחד עם השדרה הקצוצה.

3. מוסיפים מלח, פפריקה, סוכר חום ואגוזי פקאן קצוצים וממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב למשך 2 דקות נוספות.

4. מצניים לטמפרטורת החדר, מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר.

-->

השאר תגובה

*
*

הרשמו לקבלת עידכונים חמים! הזינו כתובת אימייל:

אולי תאהבו גם את זה?