הבלוג

עוגת פרג ושוקולד כשרה לפסח

SAMSUNG CAMERA PICTURES

אתחיל בברכת חג שמח, מחר כבר ליל הסדר והיום כמעט כולכם עסוקים בהכנות אחרונות לחג שלא לדבר על פלישת כל עם ישראל על הסופרים לקניית “השלמות” אחרונות. אז מה לתקתק עוד עוגה בשבילכם?

לפני שבוע הילדודס יצאו לחופשת הפסח. התחלנו את החופשה עם ילד אחד מתוק שפצח את החג עם שפעת אביבית- “הכל כלול” חום של יומיים, כאבים ברגליים ובידיים ובעיקר תחושת קווץ’, כך שלא ממש יצאנו מהבית. אחרי שהוא התאושש וירד החום- החלטנו לעשות קצת סדר כולנו ביחד (נעם, שקד ואפילו ג’זי)  והתבייתנו על חדר המשחקים שלהם.

ואני שואלת אתכם שאלה- אני יכולה להכין איך זה שאחרי חצי שנה בבית חדש ועם ניפוי משחקים מאסיבי שעשינו טרם המעבר, עדיין הייתה לנו שקית אחת לתרומות של משחקים, בובות וצעצועים? שלא לדבר על שקית שלמה שהלכה לפח (בעיקר ציורים ועבודות שאחרי שצילמנו אותם אפשר לזרוק לפח). נשגב מבינתי. :-)

בכל מקרה, הילדודס מאד נהנו לעזור לסדר ולנקות, העובדה שזה לקח לנו פי 5 מהזמן הסביר, זה כבר סיפור אחר. היו לנו תוכניות נחמדות לטייל קצת ולצאת עם הילדודס אבל שקד החליט שזה רעיון מצויין למעוד בדיוק על הפינה של השולחן, לפתוח את הראש, לגרום לאבא שלו להחוויר, ולנעם לקרקר סביבו באהבה ולי כמעט ללדת… אחרי 3 תפרים (גם לשקד וגם לקופי הקוף) וילד גיבור אחד ומתוק שוב בילנו מס’ ימים נוסף בבית. האמת? הילדודס היו כאלו מתוקים שהיה כיף מאד ושיחקנו במשחקי קופסא וקלפים ובעיקר העברנו את הימים ברוגע. אני כבר לא מספרת כלום על התוכניות לחול המועד כדי שלא יישתבשו לנו- אבל מה שלא יהיה, אני בטוחה שנצליח להינות.

ולענייננו, זה לא סוד שאני מאד מאד אוהבת עוגות פרג, ואם יש בהם שוקולד השמחה רבה ומכופלת… את העוגה הזו הכנתי בגרסתה הראשונה לפני כמה חודשים לכבוד יום ההולדת של אבא שלי, וכבר אז היא הייתה ללא ביצים (כי אם אפשר, למה לא?) וכמובן פרווה (כי יש אחיינת אחת עם רגישות לחלב ואמא אחת שרוצה קינוח פרווה אחרי ארוחה בשרית) אז מה שנותר עכשיו היה לעשות התאמות לפסח ואפילו לדאוג שהעוגה תהיה ללא גלוטן.

אגב, באחד הנסיונות היה לנו גם קמח מצה, כך שלמי מביניכם שאין קורנפלור בבית בהחלט יכול להמיר ב20 גרם קמח מצה טחון דק דק.

 

חומרים לעוגה (תבנית אינגליש גדולה:)

(יש לאפות בתבנית אינגליש ממתכת מרופדת בנייר אפייה ולא חד פעמית, מתקבלת עוגה יפה וגבוהה)

235 גרם חלב סויה ללא סוכר

200 גרם סוכר

75 גרם שמן חמניות

150 גרם פרג טחון

50 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ דק

240 גרם שקדים טחונים

30 גרם קורנפלור

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

קורט מלח

1 כף חומץ

 

חומרים לציפוי:

50 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ

50 גרם חלב סויה ללא תוספת סוכר

1/4 כוס שקדים טבעיים קלויים קצוצים או שבבי שקדים קלויים

 

אופן הכנה:

1.  מכינים את העוגה:

מקציפים באמצעות מקצף ידני או חשמלי למשך 2 דקות חלב סויה וסוכר. תוך כדי מוסיפים בהדרגה את השמן. בקערה נפרדת מערבבים פרג, שוקולד, שקדים טחונים, קורפלור, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתיה ומלח. מאחדים את תערבת הקמחים לתוך תערובת הנוזלים. מוסיפים חומץ ומערבבים היטב. מעבירים מיד את הבלילה לתבנית מרופדתבנייר אפייה ומשומנת קלות וקדימה לתנור.

אופים ב- 170 מעלות צ’לזיוס למשך 50 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.

לא למהר להוציא את העוגה, היא צריכה אפייה ממושכת יחסית בגלל הגובה שלה.

2. מכינים את הציפוי:

מחממים חלב סויה לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת גנאש חלב ומבריק.

אם החלטתם להתפרע עם אלכוהול משובח (והרי זה מבורך!) זה הזמן להמיר 2-3 כפות מחלב הסויה באלכוהול אהוב וכשר לפסח.

3. מגישים:

מוציאים את העוגה מהתנור, מכסים במגבת נקייה ומצננים  לטמפרטורת החדר. מוזגים את הציפוי על העוגה, מיישרים ומעטרים בשקדים קלויים. שומרים בקירור עד 3 ימים. את העוגה יש להגיש בטמפרטורת החדר.

-->

השאר תגובה

*
*

הרשמו לקבלת עידכונים חמים! הזינו כתובת אימייל:

אולי תאהבו גם את זה?