מתכונים

פיתות דרוזיות קטנות מקמח מצה

SAMSUNG CAMERA PICTURES

חומרים ל- 20 פיתות דרוזיות קטנות:
1 כוס מים
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
1 ו- 1/2 כוסות קמח מצה (אני טחנתי בעצמי ממצות, אך כמובן שאפשר לקנות בכל סופר)
2/3 כוס חלב סויה קר
4 גבעולי עלי סלק קצוצים ומאודים במעט שמן זית

זה למעשה אותו המתכון לפיתות הכשרות בתוספת של עלי סלק.אפשר להחליף בזעתר ושום או בכל ירק אחר כגון מנגולד או תרד.
אופן הכנה:
1.מכינים את הבצק:
מוזגים לסיר קטן: מים, שמן ומלח ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש, מוסיפים את קמח המצה ומערבבים היטב.
מוסיפים חלב סויה ומערבבים עד לקבלת בצק רך ואחיד (אבל לא דביק).מכדררים 20 כדורים קטנים ומניחים על נייר אפייה או משטח מקומח קלות.
2.אופים:
מחממים סאג’ או מחבת יצוקה לחום מאד גבוה, משמנים קלות. בינתיים, על משטח מקומח ובאמצעות מערוך מרדדים כל כדור לפיתה דקיקה (1/8-1/4 ס”מ) ומניחים בזהירות על הסאג’ או המחבת. אופים כ-3-4 דקות מכל צד, נזהרים לא לשרוף.
מצננים את הפיתות בצד, התוצאה הסופית הזכירה לי משום מה מלאווח, לכן בעיני משתלב נהדר לצד עגבניות מרוסקות.

-->

השאר תגובה

*
*

הרשמו לקבלת עידכונים חמים! הזינו כתובת אימייל:

אולי תאהבו גם את זה?