מתכונים

“פיתות” כשרות לפסח

SAMSUNG CAMERA PICTURES

חומרים ל- 20 פיתות קטנות:
1 כוס מים
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
1 ו- 1/2 כוסות קמח מצה (אני טחנתי בעצמי ממצות, אך כמובן שאפשר לקנות בכל סופר)
2/3 כוס חלב סויה קר
אז למי שממש חסרות הפיתות בפסח, הנה מתכון נהדר ל”פיתות” שאפשר ממש לפתוח ולמלא בכל טוב.

אופן הכנה:

1.מכינים את הבצק:
מוזגים לסיר קטן: מים, שמן ומלח ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש, מוסיפים את קמח המצה ומערבבים היטב.
מוסיפים חלב סויה ומערבבים עד לקבלת בצק רך ואחיד (אבל לא דביק).מכדררים 20 כדורים קטנים ומניחים על נייר אפייה או משטח מקומח קלות.
2.אופים:

מחממים סאג’ או מחבת יצוקה לחום מאד גבוה, משמנים קלות. בינתיים בזהירות, משטחים כל כדור על כף היד לעובי של כ-1/2 ס”מ ומניחים על הסאג’ או המחבת. אופים כ-3-4 דקות מכל צד או עד לקבלת כיס אויר קטן בפיתה. נזהרים לא לשרוף.
מצננים את הפיתות בצד, חורצים חריץ קטן וממלאים במה שבא, אני התפנקתי לי באבוקדו, חריף, לימון כבוש ועגבניות שרי.בתיאבון!

-->

השאר תגובה

*
*

הרשמו לקבלת עידכונים חמים! הזינו כתובת אימייל:

אולי תאהבו גם את זה?