הבלוג

רולדת שוקולד , בננה וקפה כשרה לפסח וטבעונית

SAMSUNG CAMERA PICTURES

בשבוע שעבר חגגתי יומולדת 33. וכמיטב המסורת במשפחת שוקולד אצלנו חוגגים את יום ההולדת במשך חודש שלם! והפעם, חוויות דווקא מתאריך יום ההולדת.

בבוקר יום ההולדת קמתי לצלילי התלחששויות ולמחרוזת שירי יומולדת מקסימה ששרו הקופיפים הקטנים, בהמשך הבוקר נהניתי עם החצי בארוחת בוקר כיפית בשמש החמימה,  אחר כך מנוחה קצרה בבית והופ! לאסוף את הילדים מביה”ס והגן. באופן לא מאד מפתיע, מי שהתלהב יותר מיום ההולדת שלי היו הילדים שרצו לחגוג לי חגיגה אמיתית: לבקשתם השארתי אותם לבד בסניף יבנה של “כפר השעשועים” עם מוכרת אחת מקסימה בשם ענבל (לא למהר להתקשר לפרופסור קדמן- חיכיתי להם מחוץ לדלת).

עדכנתי את ענבל ששני הקופיפים רוצים לקנות מספר אביזרים ליום ההולדת של אמא שלהם שממש במקרה- זו אני, ושיש להם יד חופשית ושרק תעזור להם במיקום של כל דבר. אחרי שהם סיימו לבחור 4 בלוני הליום, חבילת בלונים צבעוניים, נרות יומולדת (2 נרות של המספר 3) וכרטיס ברכה לאמא, נכנסתי פנימה ועזרתי להם לשלם. מיד לאחר מכן הילדודס כמובן רצו לבחור גם עוגת יומולדת היות ואמא שלהם הבהירה להם שיש יום אחד בשנה שבו אמא לא מכינה עוגות… באופן די משעשע בעיני, מכל האפשרויות בויטרינה, הם בחרו דווקא ברולדת היער השחור, שמתאימה בדיוק לעשור בו נולדתי (שנות ה- 80) הם בחרו כמה בורקסים וקרואסונים (שלא ייחסר)  והרגשתי לרגע  כאילו אני באמת במנהרת הזמן.

חזרנו הביתה, הונחתי לחכות בחדר בזמן שהם מארגנים את החגיגה, ההורים שלי קפצו לבקר עם עציץ חרציות צבעוניות ומהממות וביחד פתחנו בחגיגה.

כילדה, יום ההולדת שלי כמעט תמיד “נפל” על פסח ואחת מעוגות הפסח הנפלאות של אמא הייתה רולדת שוקולד עם קצפת. אמנם יום ההולדת  שלי לא חל בפסח השנה, אבל זו לא סיבה למנוע ממני להיכנס למטבח ולהתחיל בנסיונות חדשים עבורכם.

קבלו מתכון לרולדה כשרה לפסח, ללא גלוטן וללא מוצרי חלב וביצים. עם בננות, קרם שוקולד-קפה וסירופ אגבה שמזכיר בטעמו את המייפל.

 

חומרים לרולדה אחת:

120 גרם שוקו מחלב סויה

100 גרם סוכר

200 גרם קמח שקדים

1 כף קורנפלור

1/2 כפית סודה לשתיה

1/4 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1 כף חומץ תפוחים

 

חומרים לקרם:

100 גרם  חלב סויה

100 גרם קרם קוקוס (17% שומן לפחות)

1 מנת אספרסו חזק עם כפית סוכר

3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל (לא חובה, אבל זה בהחלט עוזר למרקם ולטעם העדין)

200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

3 בננות קטנות

4 כפות סירופ אגבה

 

להגשה- מעט אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים

 

אופן הכנה:

1.מחממים תנור ל 190 מעלות

2. מכינים את הרולדה:

באמצעות מקצף ידני או חשמלי מקציפים שוקו סויה וסוכר למשך 2 דקות. בקערה נפרדת מערבבים קמח שקדים, קורנפלור, אבקת סודה לשתיה, אבקת אפייה ומלח. מאחדים  את הקמחים לתוך התערובת הנוזלית , מוסיפים חומץ תפוחים ומערבבים היטב. מרפדים תבנית אפייה מלבנית בנייר אפיה משומן קלות, מוזגים את הבלילה ומיישרים לגובה אחיד באמצעות מרית. אנא דאגו להגיע גם לפינות ויאללה לתנור. 190 מעלות- 12 דקות.

מוציאים מהתנור הופכים בזהירות על מגבת נקייה ולחה ומיד מגלגלים לרולדה  (ביחד עם ניר אפייה), מניחים בצד ומצננים לחלוטין.

3. מכינים את הקרם:

מחממים חלב סויה וקרם קוקוס לסף רתיחה, מוסיפים את מנת האספרסו החמה עם הסוכר ואבקת אינסטנט פודינג וניל. לבסוף מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומשהים לחצי דקה. מערבבים עד לקבלת תערובת גנאש מבריקה.  3/4 מהבלילה מעבירים למקפיא ל20 דקות (או לשעה למקרר). את יתרת הבלילה שומרים בצד לציפוי הרולדה.

מוציאים את הגנאש מהמקפיא ומקציפים כחצי דקה עד לקבלת קרם אוורירי ויציב. הימנעו מהקצפת יתר או משבירה של הגנאש.

4. מרכיבים את הרולדה:

פורסים 2 בננות ל-4 חלקים לרוחב כך שמתקבלות 8 רצועות בננות. את הבננה השלישית פורסים לעיגולים בעובי1/2  ס”מ שישמשו לציפוי הרולדה.

פותחים בזהירות את בצק הרולדה (אל דאגה אם הוא טיפה נשבר, אנחנו “נסתיר” אותם עם ציפוי הגנאש), מניחים את המלבן כשהחלק הצר קרוב אלינו, מורחים את הגנאש המוקצף ומסדרים שורה של בננות בקצה התחתון של המלבן מסדרים עוד 3 שורות במרחקים  שווים. דואגים להשאיר 2 ס”מ  מהקצה לגלגול הרולדה בחלק העליון של המלבן, על כל שורת בננות מזלפים כף סירופ אגבה. מגלגלים את הרולדה (נעזרים בנייר האפייה- ממש כמו גלגול סושי), מהדקים בעדינות.

מחממים מעט את יתרת הגנאש שלא הקצפנו ומורחים על הרולדה, מסרים מעל את עיגולי הבננה ומעבירים למקררלחצי שעה.

5. מגישים:

פורסים את הרולדה, מעטרים במעט אגוזי פקאן מסוכרים והמהדרין מוזמנים לזלף מסירופ האגבה. את פרוסת העוגה יש להגיש בטמפרטורת החדר.

 

שיהיה לכם חג פסח שמח! גם מנירה רבינוביץ וישראל גוריון…

(תגבירו, האיכות לא מוצלחת במיוחד לצערי)

 

-->

6 תגובות

  1. מיכל ברמן כתב/ה:
    April 9, 2014 at 9:54 pm

    אשת-הורסת-חיל, מי ימצא??? תודה לך שמצאנו אותך גברת צעירה ויקרה, תודה שהמצאת את עצמך…..מאברוק על האתר, סחתיין על הלייף-סטייל (אני גם רוצה לחגוג חודש, מה קרה), ובעיקר: שאפו אחד גדול לאמא יקרה על הבערה והיצירה!
    HAPPY BIRTHDAY
    xxxxx

  2. שירה כתב/ה:
    December 11, 2014 at 10:08 pm

    שלום!
    יש לך בלוג הורס:)
    רציתי לשאול, אם אני רוצה להשתמש בקמח רגיל, הכמויות של הקמח ואבקת האפייה נשארים אותו הדבר?

  3. לירז כתב/ה:
    June 27, 2015 at 1:24 pm

    נשמע מעולה!
    שאלה קטנה- אם אני צריכה בלילה בבירה של הרולדה- יש לך רעיון..?

    • לירז כתב/ה:
      June 27, 2015 at 1:25 pm

      בהירה כמובן. בהירה…

  4. דפנה כתב/ה:
    February 23, 2016 at 1:38 pm

    היי
    המתכון ממש לא טוב.
    כל ה”עוגה” נזרקה לפח.
    כי חסר קמח או שאין צורך בחומץ תפוחים.
    כשקראתי קיוותי שאולי באמת זה יעבוד רק עם קמח שקדים. אבל כמובן שהתוצאה היתה גרועה.
    אין מספיק “חומר” ויש יותר מדי “אוויר”.
    חבל

    • moranrudnik כתב/ה:
      February 23, 2016 at 9:26 pm

      היי דפנה,
      מצטערת לשמוע שזה מה שקרה.
      אני מנסה כל מתכון שאני מעלה 3-4 פעמים לפני כן. כדי לוודא שיוצא כמו שצריך.

      תוכלי לפרט מה בדיוק לא הצליח?

      מורו

השאר תגובה

*
*

הרשמו לקבלת עידכונים חמים! הזינו כתובת אימייל:

אולי תאהבו גם את זה?