הבלוג

עיצוב חדש לאתר, ילדה אחת וכיסונים מאודים

SAMSUNG CAMERA PICTURES

טאדאאאם! אני שמחה ומאושרת להציג בפניכם את האתר החדש שלי! שעוצב על ידי אלמוג שמש  ונבנה על ידי ליאורית מירמן ששרדו את השגעונות שלי , השאלות שלי , הרעיונות והבקשות המוזרות… ותודה גדולה ליולה זובריצקי שאחראית על צילומי האוירה המהממים באתר. לאט לאט יעלו תכנים מהאתר הישן- אז אנא, התאזרו בסלבנות.

 

ולענייננו, זה קטע קצת עצוב, החורף לא ממש הגיע לבקר השנה ולמעשה פרט לשבועיים של שלג והשבתה של חצי מהמדינה- חורף לא היה פה, ובתור אוהבת חורף סדרתית ממש קשה לי עם העובדה שחם ודביק (שלא לדבר על ההורמונים של ההריון שעושים את שלהם). שלא תבינו אותי לא נכון: אין לי שום עצבות על בואו של האביב המבורך (רק שייגמרו כבר החמסינים וימי האובך!); חג פורים, יומולדת בסוף החודש (אהם אהם, שלא תגידו שלא הזכרתי לכם) ואפילו חג שבועות, אבל לפני כן פסח! כן, כן, מעצבנת שכמותי- גם את פסח אני מאד אוהבת .

מה שכן, בהחלט אפשר לסכם שמזג האויר האביבי הזה מביא איתו דברים טובים ונסיונות קולינאריים במטבח

ולאחרונה יש לי שותפה מלאה למטבח. אם עד כה, נעם (בת ה- 6 וחצי עוד מעט) עזרה רק מידי פעם, היום היא כבר דורשת להיות במטבח ולעשות הכל בעצמה, באחת מארוחות הצהרים הצעתי לה שנכין ביחד כיסונים מאודים מקמח מלא עם מלית דג ומנגולד  אילתרנו גם מלית תירס ופטריות לבקשתה כך שגם מי שנמנע ממוצרים מן החי יוכל להינות.

דרך אגב, השוס הכי שווה היה דווקא כיסונים מאודים, ומתוקים! כן- מתוקים! מה עושים? קוצצים תערובת של פירות יבשים ואגוזים שיש לכם בבית עם כמה ערמונים ומקבלים כיסונים מאודים מתקתקים ומדהימים, מגישים עם סירופ שוקולד , והחיים יפים יפים. אז תשאירו לעצמכם כמה כיסונים לקינוח עם המילוי המתוק והנפלא הזה.

בעודי מצלמת כמה תמונות כי שאוכל לאחר מכן להעלות לאתר , ה”גברת” ביקשה שאצלם אותה לסרטון בו היא תסביר איך מכינים את הכיסונים. תוכלו לצפות בסרטון בתחתית המתכון.

מצ”ב המתכון לבעלי התרמומיקס, אבל כמובן שגם מי שאין לו תרמומיקס יכול בהחלט להכין עם מעבד מזון, כיריים וסלסלת אידוי

 

כיסונים מאודים במגוון מילויים

חומרים לבצק:
300 גרם מים
1 כף סילאן
קורט מלח
200 גרם קמח מלא
350 גרם קמח לבן

חומרים למילוי מלוח:
200 גרם עלי מנגולד מופרדים לשדרה לבנה ולעלים הירוקים
5 גבעולי בצל ירוק
50 גרם כרשה (רק החלק הלבן)
3 שיני שום
400 גרם פילה לברק
40 גרם שקדים טחונים
1/2 כפית פלפל צ’ילי טחון
20 גרם קורנפלור
1 כף רוטב סויה
3 כפיות לימון
1/2 כפית מלח

חומרים למילוי מתוק:

80 גרם אגוזי מלך קצוצים

20 גרם שקדים טחונים

50 גרם משמשים קצוצים

5 ערמונים בוואקום מעוכים גס באמצעות מזלג

1 כף סילאן

חומרים לרוטב:
1/2 כוס רוטב סויה
1 גבעול בצל ירוק קצוץ דק
מעט גינג’ר מגורד

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק:
מכניסים לקערת התרמומיקס מים, סילאן ומלח ומעבדים 2 דקות/ 80 מעלות/ מהירות בחישה עדינה. מוסיפים קמח ולשים 3 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונצקיית לישה. מכדררים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
2. מכינים את המלית המלוחה:
מכניסים לקערת התרמומיקס שדרה לבנה של מנגולד, בצל ירוק , כרישה ושום וקוצצים 4 לחיצות על כפתור הפולסים.
מוסיפים את עלי המנגולד הירוקים וקוצצים 3 לחיצות על כפתור פולסים. מעבירים את התערובת לקערה.
מכניסים לקערת התרמומיקס את פילה הדג וקוצצים 5-10 לחיצות קצרות על כפתור הפולסים.
מוסיפים שקדים טחונים, צ’ילי, קורנפלור רוטב סויה, לימון ומלח ומערבבים 20 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.5
מוסיפים את עיסת הדג לקערה עם תערובת העלים הירוקים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מכינים את המלית המתוקה:

מערבבים את כל חומרי המלית בקערה ומניחים בצד עד למילוי
4. מרדדים את הבצק וממלאים:
חותכים את הבצק ל-4 ומרדדים כל חתיכה ליריעה דקה על משטח מקומח (או מרדדים באמצעות מכונת פסטה).
קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-10 ס”מ, מניחים על כל עיגול כפית גדושה של תערובת מהמילוי וסוגרים לכיסונים תוך כדי קיפול ומתיחת הבצק (בסרטון של נעם תוכלו לראות איך בדיוק עושים את זה)
משמנים מעט את המגש העליון של כלי הורומה, מניחים בו את הכיסונים באופן מרווח. מוזגים ליטר מים לקערת התרמומיקס ומביאים לרתיחה 8 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1.
מניחים את כלי הורומה במקומו מעל למכסה ומאדים את הכיסונים 12 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 3.
5. מכינים את הרוטב:
מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים לקערת הגשה.
5. מגישים:
מעבירים את הכיסונים החמים לצלחת הגשה, מגישים חם לצד הרוטב.

 

כאמור אילתרנו חומרים למלית תירס ופטריות:

1/2 כוס גרעיני תירס מבושלים

6 פטריות שמפניות קצוצות

1 כף קורנפלור

1  כף שקדים טחונים

מלח ופלפל לפי הטעם

מי שאוהב: יכול להוסיף מעט פלפל אדום קצוץ, זה בהחלט משדרג את המלית.

 

והנה הסרטון כמובטח: 

-->

One תגובה

  1. נגה כתב/ה:
    April 20, 2014 at 11:05 am

    כשגרתי בסין היינו מכינים כיסונים עם מילוי תפוחים – אם אני זוכרת נכון קצת תפוחי עץ שבישלנו עם סוכר… זה יוצא מעולה!

השאר תגובה

*
*

הרשמו לקבלת עידכונים חמים! הזינו כתובת אימייל:

אולי תאהבו גם את זה?