מתכונים

עוגיות “שלג” טבעוניות וכשרות לפסח

484194_509879452391283_17043535_n

רכיבים:
175 גרם שוקולד מריר 70%
20 גרם חמאת קקאו (2 כפות)
20 גרם חלב שקדים (כף וחצי)
80 גרם מחית תפוחים (רבע כוס + 2 כפות)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
2 כפות ליקר אמרטו/שוקולד
90גרם שקדים טבעיים טחונים (1 כוס)
15גרם קונפלור (2 כפות)
1/2כפית א. אפיה

“מושלגות” שוקולד, טבעוניות, כשרות לפסח ואפילו ללא גלוטן!
רק אחרי שתכינו תבינו כמה המרקם שלהן נימוח וטעים טעים.

אופן הכנה:
1. בקערה ממיסים שוקולד, חמאת קקאו וחלב שקדים, מוסיפים מחית תפוחים, סוכר וליקר. מערבבים היטב ומניחים בצד.
2. בקערה נפרדת מערבבים שקדים טחונים, קונרפלור ואבקת אפיה. מוסיפים את תערובת השקדים לתערובת השוקולד ומעבירים למקפיא ל- 15 דקות +- מערבבים כל 5 דקות. לאחר הקירור צריכה להתקבל מסה במרקם נח לגלגול. (דומה לפלסטלינה)
3. צרים כדורים באמצעות כפית טבולה במים חמים, מגלגלים בסוכר ומיד באבקת סוכר. לאחר כדקה מגלגלים שוב באבקת סוכר.
4. מניחים בתבנית (נותנים מעיכה קטנה- רק כדי למנוע מהכדורים להתגלגל בזמן האפייה) ואופים 6-8 דקות ב 190 מעלות.
הערות:
*להיזהר מאפיית יתר (מקסימום 10 דקות, ויש תנורות שיספיק 6 דקות)
*לתת להן להתקרר לגמרי (אחרת הן מתפרקות)
*לקבלת עוגיות “”עגולות” יותר יש להמיר מחצי מכמות השקדים בקמח מצות.
חג שמח!

-->

השאר תגובה

*
*

הרשמו לקבלת עידכונים חמים! הזינו כתובת אימייל:

אולי תאהבו גם את זה?