מתכונים

רביולי במילוי ערמונים ברוטב שוקולד ותותים

מצרכים למלית הערמונים:
חבילה וחצי של ערמונים בוואקום
1כפית דבש
1כפית סילאן
2כפות סוכר
1ביצה
1מיכל שמנת מתוקה
קורט מלח (להדגשת טעמים)
קורט אבקת צ?ילי
מצרכים לבצק :
500גרם קמח דורום
500גרם קמח לבן
1/4 כוס אבקת סוכר
3 ביצים
גרגירים ממקל וניל שלם
בין רבע לחצי כוס מים (לפי הצורך, יש להגיע לבצק אחיד ולא דביק)
מצרכים לרוטב:
200 גרם שוקולד מריר 70%
100 גרם שוקולד חלב
כף גדושה קקאו הולנדי משובח
2 מיכלי שמנת מתוקה + חצי מקל וניל
כ- 1/4 כוס סוכר
להגשה: 1 חבילת תותים טריים חצויים

אופן הכנת המלית:
1. מבשלים את השמנת, הערמונים, הסוכר, הדבש והסילאן כ- 15-20 דקות עד לריכוך מלא של הערמונים.
2. טוחנים גס באמצעות מעבד מזוןאת תערובת הערמונים ביחד עם מלח וצ?ילי , מצננים לטמפרטורת החדר, מוסיפים ביצה ומערבבים היטב. להניח בצד להתקרר.
אופן הכנת הבצק:
1. מניחים את כל החומרים היבשים בקערה, יוצרים ?גומחה? קטנה במרכז.
מניחים את החומרים היבשים ב?גומחה? ומערבבים עם מזלג תוך כדי הוספת החומרים היבשים לאט לאט לתוך ה?גומחה? ? מבפנים כלפי חוץ עד לקבלת בצק פירורי.
2. מעבירים למשטח עבודה ולשים עד לקלבת לבצק אחיד שאינו דביק או יבש (ניתן להוסיף מעט מים אם הבצק יבש/להוסיף קמח אם הבצק דביק).
לעטוף בניילון נצמד ולתת לבצק לנוח במקרר למשך שעה.
3. מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים למלבנים. מרדדים לעלים במכונת פסטה בעובי הרצוי. באמצעות כפית מניחים במרווחים ?גבעות קטנות? מן המילוי. סוגרים מעל עם עלה נוסף ומהדקים הייטב, לחתוך לריבועי/עיגולי רביולי.
4. מבשלים בסיר עם מים רותחים (ליטר מים עם חצי כוס סוכר) עד שהרביולי צפים למעלה ומוכנים לאכילה.
אופן הכנת הרוטב:
מערבבים בסיר את כל המצרכים מלבד התותים על אש נמוכה עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך.

הרכבת המנה:
מניחים בצלחת הגשה עמוקה 3 יח’ רביולי,יוצקים מעל 5 כפות מהרוטב ומעטרים בחצאי תותים.

-->

השאר תגובה

*
*

הרשמו לקבלת עידכונים חמים! הזינו כתובת אימייל:

אולי תאהבו גם את זה?