מתכונים

מאפינס לימון טבעוני

SAMSUNG CAMERA PICTURES

רכיבים ל- 20-25 מאפינס בינוניים:
1 כוס סולת
1/2 כוס מיץ לימון סחוט
2/3 כוס חלב סויה
1/2 כוס שמן זית עדין בטעמו
2/3 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-2 לימונים
1 כוס אבקת שקדים
3/4 כוס + 1 כף קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
חומרים לסירופ:
1/2 כוס מיץ לימון סחוט
1/2 כוס מים
1 כוס סוכר

אופן הכנה:
1. מכינים את בלילת העוגה: בקערה גדולה מערבבים היטב סולת, מיץ לימון וחלב סויה, משרים לחצי שעה. בקערה נפרדת, מערבבים; אבקת שקדים, קמח, אבקת אפיה ומלח. מוסיפים לקערת הסולת שמן זית, סוכר ותמצית וניל ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמחים לתערובת הסולת ומערבבים היטב.
משמנים קלות את השקעים בתבניות מאפינס חד פעמיות/ מסיליקון וממלאים עד ל- 3/4 גובה . אופים 35 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות.
2. מכינים את הסירופ: מוזגים לקלחת מיץ לימון, מים וסוכר. מבשלים על אש בינונית (כ- 3 דקות, מבלי להביא לרתיחה) עד לקבלת נוזל מבריק זהוב ללא גבשושי סוכר. מצננים.
3. מגישים: מוציאים את המאפינס מהתנור, מחוררים באמצעות קיסם ומרטיבים כל מאפין בכפית-שתיים מהסירופ. מצננים ומגישים.

-->

2 תגובות

  1. דנה כתב/ה:
    April 26, 2015 at 1:32 pm

    האם אפשר להחליף את הסולת בפרג?

    • moranrudnik כתב/ה:
      April 26, 2015 at 1:44 pm

      אני מעריכה שכן, אבל לא ניסיתי. יש פה המתכונים גם עוגת פרג טבעונית אם בא לך פרג :-)

השאר תגובה

*
*

הרשמו לקבלת עידכונים חמים! הזינו כתובת אימייל:

אולי תאהבו גם את זה?