מתכונים

אזני המן

Feb2010-148

מצרכים לבצק:
85 גרם אבקת סוכר
225 גרם חמאה בטמפ? החדר
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
כף חלב
1 ביצה
400 גרם קמח + קמח לרידוד בהמשך.
מצרכים למלית:
1/2 כוס חלב
1/4 כוס סוכר
2 כפות סילאן
20 גרם חמאה
120 גרם פרג טחון
65 גרם אגוזי מלך קצוצים (או 50 גרם שוקולד מריר53% קצוץ)
אפשר להוסיף גרידת לימון לפי הטעם.
אופציה נוספת במקום המילוי של הפרג לערבב שוקולד מריר קצוץ ומחית נוגט ביחס של 1:1

פורים זה לא פורים בלי אזני המן, הנה המתכון לאזני המן קלאסיות עם אפשרות לטוויסט שוקולדי:
אופן הכנת הבצק:
1. טורפים את החמאה המלח וא.הסוכר לתערובת אחידה.
2. מוסיפים את הביצה וטורפים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
2. מוסיפים את אבקת האפיה והקמח ומעבדים לבצק, עוטפים בניילון נצמד.
מכניסים ל-3 שעות (לפחות) למקרר.
אופן הכנת המלית:
1. בסיר ועל אש בינונית מחממים את החלב הסוכר והסילאן- מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהפרג סופג את כל הנוזלים.
2. מוסיפים את יתר המצרכים ומניחים בצד להתקרר.
3. מרדדים את הבצק, קורצים באמצעות רינג סטנדרטי עיגולים ובמרכז כל עיגול מניחים כפית מן המילוי,
סוגרים למשולש ומהדקים בפינות, את המרכז משאירים מעט חשוף.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל 165 מעלות למשך כ 25 דקות

להוציא כשהעוגיות מקבלות צבע זהוב ויפה.

-->

השאר תגובה

*
*

הרשמו לקבלת עידכונים חמים! הזינו כתובת אימייל:

אולי תאהבו גם את זה?