קראנצ' נוגט

קראנצ’ נוגט, שוקולד מריר ותותים

מצרכים ל כ-20 מנות קטנות.

לבסיסי הקראנצ’ נוגט:
200 גרם גרנולה ביתית.
200 גרם אבקת נוגט או 200 גרם אגוזי לוז טחונים בטרמומיקס (למי מאיתנו שיש…)
70 גרם שוקולד לבן מומס

לגנאש:
200  גרם שוקולד מריר
 130 מ”ל שמנת מתוקה.

ל”גנאשתותים:
20  גרם חמאת קקאו
10  גרם שוקולד לבן
50  מ”ל שמנת
30 גרם שוקולד מריר קצוץ.
6  תותים קצוצים.
קורט מלח
10  גלילי חמאה חלולים (קנויים- אם כי אפשר גם להכין, אבל זה כבר טירוף ומלא עבודה) + תותים ואבקת סוכר להגשה.

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים לקראנצ’ נוגט ומרדדים במערוך בין 2 דפי נייר פרגמנט  לעובי של 1-1.5, מכניסים למקפיא ל20 דקות מוצאים וקורצים עיגולים.
  2. מכינים את הגנאש:  מרתיחים את השמנת המתוקה ואחרי דקה שופכים על השוקולד , מערבבים עד להמסה מלאה ואם צריך מחממים שוב בזהירות במיקרוגל ומערבבים עד לקבלת תערובת יפה, חלקה ומבריקה.שופכים לשקית זילוף ושומרים במקרר.
  3. טורפים את השמנת עם חמאה הקקאו המומסת, מוסיפים את התותים הקצוצים, מלח ומערבבים פנימה את השוקולד הקצוץ, שופכים לשק זילוף.

להגשה:
מניחים את העיגולים בצלחת הגשה,
מזלפים חישוק של גנאש מריר ובמרכזו שמים חצי מגלילי החמאה אליהם מזלפים (לפני ההגשה כדי שלא יתרככו) את גנאש התותים.
מסדרים פרוסות תותים ומעט מגנאש התותים לטבילה ומפדרים במעט אבקת סוכר.

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>