עוגת שוקולד יומולדת

עוגת שוקולד ליומולדת

 

חומרים לתבנית מלבנית גדולה:

1/2 כוס קקאו הולנדי

4 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס חלב

1 ו- 1/4 כוסות ריוויון

270 גרם חמאה

2 ו- 1/2 כוסות סוכר

1 כפית תמצית וניל אמיתית (100%)

4 ביצים

לציפוי:

1/2 כוס שמנת מתוקה

50 גרם שוקולד חלב+ 100 גרם שוקולד מריר 70% קצוצים

1 כף חמאה.

 

מחממים  תנור ל- 180 נעלות

 אופן ההכנה:

  1. מערבבים חומרים יבשים: קמח, אבקת אפיה, קקאו ומלח.
  2. מערבבים חלב וריוויון בכלי נפרד.
  3. מקציפים (מקצפה חשמלית) חמאה, סוכר ותמצית וניל עד לתערובת אחידה ומעט תפוחה, ומוסיפים ביצים (אחת אחת) תוך כדי הקצפה.
  4. בעזרת מקצפה ידנית (לא חשמלית) מוסיפים  בהדרגה ולסירוגים את החלב והרוויון ואת החומרים היבשים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקים לתבנית מרופדת בנירי אפיה או תבנית משומנת היטב, אופים כ- 40 דקות (להיזהר לא לאפות יתר על המידה- עוגת שוקולד יבשה זה ממש “איכס”) עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>