שטרודל תפוחים ושוקולד

שטרודל תפוחים, דבש, צימוקים, אגוזים ושוקולד

חומרים ל- 2 רולדות:

למלית
20 ג’ חמאה
1/2 כוס דבש דבורים טהור
5-6 תפוחים ירוקים חמוצים חתוכים לקוביות
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
כוס וחצי שוקולד מריר קצוץ גס

1 כפית גדושה של קינמון
1/2 כוס צימוקים

1 כף קורנפלור

1 שוט בד אפל

 

לבצק:
12 עלי פילו (6 לכל  רולדה)
100 גרם חמאה מומסת למריחה על העלים
פירורי לחם ומעט סוכר
אבקת סוכר להגשה

:אופן ההכנה

  1. במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים דבש, קינמון ותפוחים ומערבבים.
  2. מבשלים על אש בינונית עד שהתפוחים מתרככים (כ-10 דקות).
  3. בקערית ממיסים קורנפלור ב-2 כפות מים ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם צימוקים ואגוזים ומבשלים דקה נוספת עד שהנוזלים במחבת מסמיכים.
  4. מצננים לחלוטין ומוסיפים את השוקולד הקצוץ ושוט בד אפל.
  5. מניחים עלה פילו על נייר אפייה.
  6. מברישים בחמאה מומסת, מפזרים מעט פירורי לחם ומעט סוכר ומכסים בעלה נוסף. חוזר חלילה עד העלה האחרון אותו מברישים מעט גם כן ומפזרים עוד פירורי לחם.
  7. מניחים בשורה לרוחב השליש התחתון את מלית התפוחים המצוננת.
  8. מגלגלים לקבלת רולדה (את הקצוות בצדדים מקפלים פנימה שהמילוי לא יזלוג).
  9. מעבירים את הרולדה יחד עם נייר האפייה לתבנית תנור.
  10. חותכים לפרוסות אך משאירים אותן מחוברות בבסיס, כדי להקל על הפריסה לאחר האפייה.

מברישים מבחוץ בחמאה מומסת ואופים בחום של 200 מעלות, כ- 25 דקות. מצננים מעט, פורסים לפי הסימון, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>