טארט טטאן אלילי של תאנים ופסיטוקים

טארט טטאן אלילי של תאנים ופסיטוקים

 

אמרתי זאת לא פעם, בימים כאלו, אני נזכרת למה אני קוראת לאיש שאיתי “החצי”. הוא באמת החצי המשלים שלי, יש לו תמיד רעיונות או הצעות שגורמות לי לייצר דברים חדשים ויצירתיים. למען האמת, כשאני חושבת על זה, הוא המוזה שלי!

חזרנו בשבת אחה”צ מיום עמוס וגדוש כל טוב עם הילדים, חברים טובים ומשפחה! הילדים מותשים ושקטים בספסל האחורי, גלגל”צ ברקע, החצי נוהג ואני כבר מתחילה לנקר מעייפות.

“מה, יש כבר תאנים בשלום וטובות?”  זינקתי פתאום למראה ארגזי הקרטון של הירקן ועליהם כיתוב אדום : תאנים מתוקות, ליצ’י מהמם, ופרחים.

“נראה לי שכן, יש פה מישהו שיש לו דברים שווים, לעצור לקנות?” ענה החצי והזדקף לו בכסא בחשיבות.

“אני קונה רק אם זה טעים” סיננתי שיצאתי מהרכב לעבר הטרנזיט שעמד בתחנת אוטובוס, בצל.

“תגיד, התאנים מתוקות?” חייכתי מפה לאוזן.

“מה זה מתוקות, תצטרכי אישפוז אחרי שטטעמי!” ענה ומיד הגיש לי תאנה בצועה.

וואלה, צודק הבחור, התאנים היו מדהימות.  אז קניתי.

קופסא ב- 25 ש”ח, 2 קופסאות ב- 40, עד עכשיו אני מתחרטת שקניתי רק אחת “כי מה אני אעשה עם כל כך הרבה תאנים…?”

“מה נכין איתן?” שאלתי את החצי תוך כדי “בליסה” של התאנה השלישית שלי.

“אולי נכין טארט טאטן מתאנים?” הציע.

נדלקתי על הרעיון, והכרזתי “טארט טאטן עם תאנים ואגוזים!”

מכיוון שמעולם לא הכנתי טארט טאטן, שוטטתי לי באינטרנט אחר הסברים, והמתכון הראשון שקפץ לי היה המתכון של רוני ונציה לטארט טאטן קלאסי עם תפוחים, בדקתי שיש לי את כל הרכיבים בבית והתחלתי להכין.

“אין אגוזים” אמרתי באכזבה.

“גם לא שקדים?” שאל.

“רגע רגע, יש פיסטוקים!” זינקתי בשמחה “זה יילך טוב עם התאנים!” .

אז זה המתכון שלי – לאחר שיפוצים של המלית (הבצק של רוני ונציה נהדר, מבחינתי אין מה לשנות בו!).

רכיבים:

2 כוסות קמח

175 גרם חמאה

קורט מלח

כף סוכר

ביצה L

3 כפות מים קרים

למלית תאנים ופיסטוקים:

12 תאנים גדולות ובשלום

מיץ מחצי לימון

100 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר לבן

3 כפות דבש

2 תרמילי הל ירוק

5 מסמרים של ציפורן

כף מים

12 תאנים גדולות ובשלום

1/2 כוס פיסטוקים שלמים

להגשה:

תאנים טריות

שמנת חמוצה

פיסטוקים קצוצים

מחבת  ברזל בקוטר 30 עם ידית נשלפת (או מחבת רגילה שהידית שלה מצופה היטב בנייר כסף)

איך מכינים?

1. מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון ( אני משתמשת בתרמומיקס) את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים מעט. מוסיפים את החמאה הקרה, בקוביות ומעבדים עד לקבלת בצק עם פירורים גסים.

2. מוסיפים את הביצה והמים עד לקבלת בצק אחיד, מכדדרים, משטחים מעט לאליפסה ומעבירים למקרר עד אשר המלית תהיה מוכנה.

3. חותכים את כל התאנים לרבעים ומטפטפים עליהן כמה טיפות לימון.

4. שמים את המחבת על אש גבוהה ומכניסים את החמאה , הציפורן וההל, כשמתחיל בעבוע עדין על החמאה מוסיפים את הסוכר והדבש , מנמיכים ללהבה בינונית- גבוהה ומערבבים ללא הפסק עד אשר מתקבל מעין קרם בצבע צהבהב. מסירים מהאש ומצננים לדקה שתיים.

5. מסדרים את התאנים  (איך שרוצים, אני סידרתי למעין שבלול) כשהחלק הפנימי של כל תאנה פונה כלפי מטה ומחזירים לאש גבוהה, תוך בעבוע לכ-5 דקות  (לשחק קצת עם המחבת כדי שתתחמם באופן אחיד).  כשהקרמל מקבל את צבעו חום הופכים את התאנים  ומפזרים פיסטוקים, ממשיכים לבשל לעוד דקותיים.

6. מניחים בצד לצינון לכ- 10 דקות, עד אשר המחבת עדין חמה, אבל לא רותחת.

7. מחממים תנור ל 190-200 מעלות.

8. מוציאים את הבצק מהמקרר. על משטח מקומח, מרדדים לעיגול, קצת יותר מקוטר המחבת . מרימים בעדינות ובעזרת המערוך ומניחים על התאנים המקורמלות שבמחבת. את השוליים של הבצק, דוחפים בעדינות מתחת למלית. את הבצק יש לחורר עם מזלג או לחרוץ עם סכין כדי שיהיה לאדים לאן לצאת.

9. אופים למשך 30 דקות, עד אשר הבצק מזהיב (אני התחלתי לבדוק אחרי 25 דקות).

10. מוציאים מהתנור ומצננים לכמה דקות. לוקחים צלחת הגדולה מקוטר המחבת, מניחים על המחבת החמה והופכים ביחד את הטארט.

מצננים מעט. פורסים משולש ולידו תלולית שמנת חמוצה ומפזרים מעל ובנדיבות פיסטוקים קצוצים גס.

וזה בדיוק מה שעשיתי (ואפילו אכלתי מנה וחצי), תוך כדי האזנה לאדית פיאף המדהימה, מי צריך יותר מזה?

קישור למתכון של רוני ונציה לטארט טאטן קלאסי עם תפוחים


Comments are closed.