יום המודעות הסגול למחלת האפליפסיה

יום המודעות הסגול למחלת האפליפסיה

אתמול ה- 26 לחודש מרץ, חל יום מודעות סגול ובינלאומי למחלת האפילפסיה והיום ממשיך איתו שבוע המודעות למחלה בתאריכים 27-31 במרץ .

השבוע הזה סגול במיוחד. מה זה אומר? בשבוע זה מוזמנים כ-ו-ל-ם לאכול, לבשל, לדבר, לצלם ולהרגיש סגול.

יולה זובריצקי , חברה וצלמת מוכשרת וגם אישה עם כוחות על, היא זו שהתחילה בארץ כבר לפני שנה  את היוזמה שמשגעת את הרשת ביחד עם שותפתה למיזם MIYU , מירה-בל גזית.

לטובת העלאת המודעות ליום הסגול ולשבוע הסגול נרתמו, שפים רבים, קונדיטורים מוכשרים והמון המון אנשים עם לב טוב ורחב את כולם תמצאו בכתבות וצילומים ברחבי האינטרנט וברשת הפייסבוק.

בחודש האחרון העלאתי תמונות של לא מעט מוצרים, מאכלים וחומרי גלם סגולים, והנה פה שני מתכונים סגולים במיוחד לשבוע המיוחד הזה:

אחד מהסלטים של אמא שלי שאני הכי אוהבת זה סלט סלק  עם אורז בצל ירוק ומיונז. ופעם כשרציתי שהיא תכין לי אותו הייתי שולחת את חן, אחותי האמצעית, כי ככה זה אצלנו ולמרות הכחשותיה של אימי- התרגלנו שכל מה שהיא מבקשת, היא גם מקבלת (סיפור ארוך, הסברים וספקולציות בפעם אחרת).

זה סלט נהדר, קליל, טעים וקל להכנה וכמובן סגול סגול, .. הרי בשבוע מודעות סגול למחלת האפילפסיה עסקינן, לא?

הנה הוא פה עם שינויים קלים מהמקור של אימי- בהתאם לטעמי האישי.

מתכון לסלט קר ואביבי של סלק ואורז

מצרכים:

כוס אורז מבושל לפי הוראות יצרן ומצונן לטמפרטורת החדר

2 סלקים בינוניים קלופים שבושלו במים עד להתרככות

2-3 גבעולי בצל ירוק, כולל הגבעול הירקרק, קצוצים לטבעות

2 כפות מיונז

כפית חרדל (לא גרגירים)

כף וחצי חומץ

1/2 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

פלפל לפי הטעם

מה עושים? מגרדים את הסלק במגרדת ומוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים, בודקים טעמים ומשפצים לפי הצורך והטעם ומכניסים למקרר בכלי אטום, כי הסלט הזה הכי טעים כשהוא קר קר ביום שימשי  ואביבי כמו שהיה היום.

ואי אפשר גם בלי קינוח סגול, כמתבקש.

קינוח אישי של מרציפן סלק ומוס שוקולד

מצרכים לכ-10 מנות אישיות קטנות, תלוי בגודל השוט.

100 גרם מרציפן שקדים

1/4 מסלק קטן וקלוף שבושל במים עד להתרככות + כפית מים מהבישול

200 גרם שמנת (שזה בדיוק 200 מ”ל שמנת)

70 גרם שוקולד מריר 70%

30 גרם שוקולד חלב

שקיות זילוף ושוטים מזכוכית או פלסטיק.

פניני קראנץ’ או גפרורי שקדים קלויים לקישוט מעל.

איך מכינים?

  1. מחממים 100 גרם/מ”ל מהשמנת לסף רתיחה, מוסיפים את שוקולד (מריר וחלב) ומניחים בצד לחצי דקה מבלי לערבב, מערבבים היטב עד להמסה מלאה של כל גושי השוקולד (קיבלנו גנאש נוזלי למדי) ומניחים בצד להתקרר מעט.
  2. בינתיים, מגרדים את הסלק במגרדת לגודל הכי קטן שניתן, מוסיפים למרציפן ביחד עם כפית מהמים הסגולים ומעבדים למחית אחידה וסגלגלה. מעבירים לשקית זילוף.
  3. לגנאש , שהתקרר לו בינתיים מוסיפים את יתר השמנת (100 גרם/מ”ל) ומקציפים עד אשר מתחילים להיווצר סימני הקצפה, אנחנו מקבלים למעשה מוס שוקולד אוורירי (אל דאגה הוא עוד יתייצב בקירור) ומניחים בינתיים במקרר.
  4. מזלפים בתחתית הכוסיות את תערובת המרציפן והסלק  בגובה של 1/2 ס”מ לערך.
  5. מזלפים מעל את מוס השוקולד לכ-פי שניים מגובה המרציפן (המוס יהיה עדיין מעט נוזלי כרגע, אבל אחרי הקירור יתייצב למרקם נהדר).
  6. מקשטים בגפרורי שקדים קלויים או בפניני קראנץ’ ומכניסים לשעה (לפחות) למקרר.

אפילו הלוגו שלי התחפש לו לצבע הסגול ויישאר כך עד יום חמישי ה- 31 במרץ

ואתם יודעים מה… לא יודעת למה.. אבל הכל נראה לי סגול אתמול… זה כנראה באמת היה היום סגול!

אחותי ששוטפת כלים (כשלעצמו זה מחזה נדיר) במכנסיים סגולים, נעם עם החלוק מגבת הסגול שלה ועוד המון חפצים אחרים בבית- הכל סגול!


Comments are closed.