יום המרק 21/12-

יום המרק 21/12- “מה, רק אני אוכ?ל מרק?”

שני אנשים שיקרים לליבי, עשו מעשה מדהים, גייסו עשרות מסעדות מדרום הארץ ועד הצפון, כדי לאפשר לכולנו לעזור לעמותת “לשובע”  שמשנים יום יום לאלפי אנשים את העתיד והופכים אותם מאנשים רעבים לשבעים.

האנשים המקסימים האלו, דודי כליפא ונעמה פלד, הלוא הם צוות “בייגלה” שמשגע את כולנו במהלך השנה בטעמים, ריחות, ניחוחות והמון אהבה, סחפו, בקסם המיוחד שלהם, המונים מתחום הקולינריה לכבוד היום המיוחד הזה.

איך זה עובד? פשוט מאד: ב- 21.12 כולנו הולכים לאכול מרק במסעדות שברשימה הזו, ובסוף יום המרק בעלי המסעדות ייסכמו את מכירות המרקים ויעבירו את התמורה ישירות לעמותת לשובע.

הכל על יום המרק ועל המסעדות , האנשים והבלוגרים שהצטרפו תוכלו לקרוא פה.

והנה המתכון למרק שוקולד חם ומתובל שלי שעבר שדרוג מושחת עם רביולי ערמונים במיוחד לכבוד יום המרק:

מרק שוקולד חם ומתובל עם רביולי ערמונים, פירות יער ותותים:

מצרכים:

275 מ”ל  חלב

350 מ”ל שמנת מתוקה

1 מקל וניל

שוט ויסקי

מעט אגוז מוסקט והל (לפי הטעם)

200 גרם שוקולד חלב

200 גרם שוקולד מריר 70%

כפית דבש/סילאן

2 כפות קקאו הולנדי

מגוון פירות יער ותותים טריים

אופן הכנת המרק:

  1. משרים לילה מראש במקרר את החלב , השמנת והתבלינים.
  2. מרתיחים בסיר את החלב והשמנת ביחד עם מקל הוניל ההתבלינים והקקאו.
  3. מסירים מהאש,מגרדים את מקל הוניל לתוך השמנת ומוסיפים את השוקולד- טורפים היטב עד לקבלת מרק סמיך ואחיד.
  4. מוסיפים את הויסקי והסילאן/דבש ומערבבים שוב.

מצרכים למלית הערמונים:

חבילה וחצי של ערמונים בוואקום

1 כפית דבש

1 כפית סילאן

2 כפות סוכר

1 ביצה

1 מיכל שמנת מתוקה

קורט מלח (להדגשת טעמים)

וקורט אבקת צ’ילי

אופן ההכנה:

  1. לבשל את השמנת, הערמונים, הסוכר, הדבש והסילאן כ- 15-20 דקות- עד לריכוך מלא של הערמונים.
  2. לטחון גס במעבד מזון להוסיך את המלח והצ’ילי , לצנן לטמפ החדר, להוסיף את הביצה ולערבב היטב. להניח בצד.

מצרכים לבצק :

500 גרם קמח דורום

500 גרם קמח לבן

1/4 כוס אבקת סוכר

3 ביצים

גרגירים ממקל וניל שלם

בין רבע לחצי כוס מים (לפי הצורך, יש להגיע לבצק אחיד ולא דביק)

אופן ההכנה:

  1. יש לשים את כל החומרים היבשים בקערה, לעשות “גומחה” קטנה במרכז.
  2. מניחים את החומרים הרטובים ב”גומחה” ומערבבים עם מזלג בטכניקה שבה מוסיפים את החומרים היבשים לאט לאט לתוך ה”גומחה” ? מבפנים החוצה עד לקבלת בצק פירורי.
  3. להעביר למשטח עבודה וללוש לבצק אחיד שאינו דביק או יבש (ניתן להוסיף מעט מים אם יבש/להוסיף קמח אם הבצק דביק).
  4. לעטוף בניילון נצמד ולתת לבצק לנוח במקרר למשך שעה.
  5. להוציא את הבצק מהמקרר לחתוך למלבנים ולהתחיל לרדד עלים במכונת פסטה בעובי הרצוי , לסדר במרווחים “גבעות קטנות” באמצעות כפית מן המילוי. לסגור מעל עם עלה נוסף ולהדק היטב, לחתוך לריבועי רביולי.
  6. לבשל בסיר עם מים רותחים (ליטר מים וחצי כוס סוכר) עד שהרביולי צפים למעלה ומוכנים לאכילה.

להגשה: יוצקים לקערה עמוקה את מרק השוקולד ו- 3 יח’ רביולי ערמונים וומוסיפים חופן מתערובת פירות היער.


Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>