סופגניות, סופגניות, סופגניות.. איזה כיף שבא חנוכה!

סופגניות, סופגניות, סופגניות.. איזה כיף שבא חנוכה!

אוי, כמה שאני אוהבת סופגניות, אוהבת , אוהבת , אוהבת… הבצק, השמן.. הריבה… יאמי.

אני חייבת להודות שאני דווקא חסידה של הסופגנייה הפשוטה, טובה כזו, עם ריבה פשוטה (כמו ההיא שיש בקופסת שימורים בצבא או ריבה ביתית-מתכון בהמשך) ומעל מעט אבקת סוכר, אבל לפעמים אפשר וגם רצוי (כמובן )להזריק פנימה גנאש שוקולד לפעמים ביחד עם ריבת התות, או גנאש קפה או גנאש עם נוגט וכמובן שריבת חלב משתלבת נהדר. אבל זהו. לא תמצאו אותי מתלהבת מכל הסופגניות במיליון טעמים שיש בשוווקים. לא הקטע שלי.

השנה החלטתי שאני תרה אחר המתכון המושלם, ואחרי כמה ניסויים, ועוד כמה סופגניות בבטן שלי ושל הילדודס, אחיינים שלי, אחותי, של החצי שלי ושל הח’ברה מהעבודה שלו… הגעתי למתכון מושלם עם שני רכיבים סודיים: קוטג’ ובננה (או מחית תפוח עץ).

אין לי מושג למה, כשחשבתי על בצק מוצלח לסופגניות, בא לי לשים בתוכו קוטג’…. אז לפני שאני מנסה, חשבתי לעצמי , כדאי לבדוק קצת ברשת אם יש הגיון במה שעובר לי בראש, אני הרי לא קונדיטורית והשילובים שלי תמיד מתבססים על אינסטינקטים, לרוב הם טובים, טובים מאד אפילו… :-) ולפעמים קצת פחות…

שמתי לב שיש בחלק ממתכוני הסופגניות גבינה כחושה, אמרתי סבבה! אני הולכת על קוטג’, אך אחד לא ניסה לפי מה שראיתי-  נראה לי שזה ילך טוב.

תוך כדי שאני מנסה לגבש מתכון אכלתי בננה, והחלטתי לזרוק פנימה איזו חתיכה, אז אחרי כמה נסיונות הגעתי למתכון הזה שהוא באמת, אבל באמת נהדר!

רכיבים לכ- 25 מיני סופגניות:

400 גרם קמח

20 גרם סוכר

1 ביצה

100 גרם קוטג’

70 גרם מים

20 גרם בננה או 15 גרם מחית תפוחים

30 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

15 גרם שמרים יבשים

(אין צורך להוסיף מלח כי הקוטג’ מלוח)

הרבה אבקת סוכר לבזוק מעל

*במידת הצורך, יש להוסיף מעט קמח- הבצק לא אמור להיות דביק

הבננה/מחית התפוחים נראית לכם זניחה, אבל תאמינו לי שהיא עושה משהו טוב לבצק, אפשר כמובן גם בלעדי, אבל זה באמת מועיל.

אופן הכנה בתרמומיקס:

1. להכניס את כל החומרים ולהפעיל על מצב לישה בתרמומיקס כ- 3 דקות או עד שמתגבש בצק אחיד, גמיש ומבריק.

2. להניח בצד מכוסה במגבת נקייה עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.

3. לרדד לגובה 1-1.5 ס”מ  ולקרוץ עיגולים עם חותכן/כוס של קפה שחור או פשוט לגלגל לכדורי פינג פונג ולשטח קלות – להניח לתפיחה למשך 30-45 דקות על משטח משומן ולכסות שוב במגבת.

4. לטגן בשמן בחום בינוני, כדקה מכל צד. להניח על נייר סופג, לקרר מעט ולהזריק ריבת תות ביתית/גאנש שוקולד קפה (מתכון בהמשך)

טיפ לטיגון: שימו חתיכת גזר בשמן, הוא ימשוך אליו את החום והסופגניות יטגנו בחום הנכון.

למי שאין משקל בבית (פוייה לכם!)  הנה פה באתר טעמים מחשבון המרות מסודר. וחוץ מזה עכשיו אני יודעת איזו מתנה לקנות לכם ליומולדת, הכי כיף שיש משקל בבית!

ריבת תותים בתרמומיקס- במתיקות מעודנת:

500 גרם תותים טריים

250 גרם סוכר

10 גרם ג’לטין

אופן הכנה:

1. מכניסים את התותים לקערה, טוחנים למשך 10 שניות במהירות 8.

2. מוסיפים את הסוכר והג’לטין, ומבשלים 15 דקות ב- 100 מעלות, מהירות 2.

גנאש שוקולד קפה בתרמומיקס:

250 גרם שוקולד מריר 60%

כף סוכר

כפית נס קפה

250 מ”ל שמנת

אופן הכנה:

1. מכניסים את שמנת, סוכר וקפה לתרמומיקס ומבשלים ב100 מעלות למשך 3 דקות במהירות 2.

2. מוסיפים את השוקולד, ומבשלים ב50 מעלות למשך 2 דקות נספות עד אשר השוקולד נמס ונוצרת בלילה אחידה.

3. מכניסים לשק זילוף עם פיית מזרק או למזרק לסופגניות- שומרים במקרר עד ההזרקה לסופגנייה.

בתיאבון!


Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>