לביבות תפוח אדמה,גזר וגבינה ברוטב יוגורט,שום,שמן זית ואגוזי מלך

לביבות תפוח אדמה,גזר וגבינה ברוטב יוגורט,שום,שמן זית ואגוזי מלך

“אמא?…” קראה  לי נעם לפתע תוך כדי קפצוץ מאושר באויר ביום שישי בצהרים

“יש לנו לביבות?” שאלה.

“לא” עניתי תוך כדי תהייה על העירנות של הילדה ביום שישי בצהרים…מה עם איזו אתנחתה להורים? קצת שינה… איזה סייאסטה נחמדה.

“אז אולי נכין?” התעקשה.

“יאללה” עניתי בהתלהבות, שאני אסרב להצעה להכין אוכל ועוד עם הבת שלי…

הנה המתכון מובא לפניכם, לא הספקתי לצלם את נעם מתענגת עליהם…לפני שבלעה לה את כל הלביבות בתאווה, דווקא הייתה תמונה טובה לראות אותה זוללת אותן.

 

צילום:מורן יטבת רודניק

מתכון לכ-15 לביבות:

2 גזרים בינוניים

6 תפוח אדמה בינוניים

2 בצלים גדולים

1 ביצה

40 גרם גבינה קשה מגוררת (אני השתמשתי בסוג של גבינת עיזים קשה)-

מלח ופלפל לפי הטעם ובהתאם למליחות הגבינה

 

אופן הכנה:

אני הכנתי בתרמומיקס, אבל כמובן שאפשר לעבוד קצת יותר ולגרד בעצמכם על פומפיה:

1. חותכים באופן גס את תפוחי האדמה והגזרים לחתיכות שנכנסות בין להבי הסכין בתרמומיקס.

2. טוחנים במהירות 6-7 למשך 7-10 שניות.

3. מוסיפים את הבצל וטוחנים במהירות 6 למשך 5 שניות נוספות.

4. מסננים במסננת לכ-15 דקות ליציאת כל הנוזלים מהתערובת ובמידת הצורך סוחטים היטב

4. מוסיפים לתערובת גבינה, ביצה, מלח, פלפל ומערבבים בתרמומיקה נגד כיוון השעון.

5. מחממים שמן קנולה במחבת לחום בינוני

מכדדרים כף מהתערובת לכדור בגודל כדור פינג פונג משטחים לצורת לביבה ומטגנים כדקה וחצי לכל צד.

מגישים לצד רוטב ע”ב היוגורט הזה:

גביע יוגורט לבן ללא תוספות

כף שמן זית

2 שיני שום

מעט מלח ואם יש אז קצת סומק

אגוזי מלך קצוצים מעל

בתיאבון!


Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>