תפריט קינוחים חדש למקס ברנר

תפריט קינוחים חדש למקס ברנר

לפני הכל, גילוי נאות- הייתי אורחת של המסעדה.

האמת, כשהציעו לי להצטרף לערב השקת קינוחים חדשים על ידי עודד ברנר ב-”מקס ברנר”‘  רוטשילד, חשבתי בדיוק 2 דקות ומיד הסכמתי בשמחה. שאני אפספס הזדמנות להכיר אישית את הבן אדם שייסד ( או לפחות חצי מהמייסדים) של מקס ברנר? אז זהו. שלא. לא אפספס. בעיקר לא כשוקולטיירית. זה בטוח.

אני יודעת שהמותג “מקס ברנר” שנוי במחלוקת, יש כאלו שמטורפים עליו, ותרים אחר הזדמנות “להזריק” את השוקולד שלו, ויש שוחרי שוקולד מריר- כמוני , שבעיקר קשה להם עם המתיקות  המוצרים והקינוחים שם.

על דבר אחד אי אפשר להתווכח, עודד ברנר בחור מקסים, עם יצירתיות ואורח רוח שובה לב (וגם על זה ארחיב בהמשך) שהצליח לעשות את הלא ייאומן:

27 סניפים בעולם (3 בארה”ב, 20 באוסטרליה, 2 בפיליפינים ועוד 2 בסינגפור) ו- 6 סניפים בישראל (הרצליה, נתניה, ראשל”צ ו-3 בתל אביב)! זה פשוט מטורף, לכל הדעות.

עודד ידוע גם ביצירתיות שלו בעיצוב האריזות והקופסאות, לדעתי היה הראשון שיצא עם קופסאות פח לשוקולד בארץ, עליהם התנוסס מאז שמקס פיכטמן עזב (היום עם מעט תוספות ואיורים נוספים) פרצוף קירח עם עגיל באוזן (העתק של עודד, אגב- טוב, עוד נגיע לזה בהמשך).

טוב, אז לכבוד ההשקה של הקינוחים החדשים השיקו גם תפריט (הארד קופי)  בסגנון של “מקס ברנרי” מובהק:  צבעוני, מקושט  ומיוחד כמו שרק יונתן פקטור המעצב יכול לעשות.

“על התפריט המתוק החדש, אני חולם כבר הרבה זמן” מספר לנו עודד “בשנים האחרונות אני מוצא  עצמי רושם כל מיני רעיונות, על כל פתק אפשרי, החדר שלי מלא בניירות של תפריטים, גזרי עיתונים, מה לא” מוסיף עודד בעיניים בורקות.

צילום: מורן יטבת רודניק

בחצי השנה האחרונה, עמלו כל הנוגעים בדבר  ביחד עם עודד, להפוך את כל הבלאגן הזה שעודד אסף, לתפריט קינוחים חדש. והנה, לכבוד זה התכנסנו כאן היום.

הפרזנטציה של המוצרים שלו באמת ייחודית ועם טביעה מובהקת , צבעונית, הקינוחים הם כאלו שדורשים ממך לפעול, לערבב, לשפוך, לטבול…. עוצבו ויוצרו צלחות חדשות וצבעוניות במיוחד לחלק מהקינוחים החדשים. בתפריט החדש יש 11 קינוחים ו-3 סוגי גלידות מיוחדות… לא נעים לי להודות… טעמתי  (כמעט, מלבד אחד) את כולם! קצת מכל אחד, כדי שאוכל להתרשם כמו שצריך.

הקינוחים מוגשים בצורה מאד יצירתית ומעיינת עם מגוון כלים : שייקר, מבחנה, כוסות שוט , אריזת TA (לאגרולס שוקולד)  בקיצור מגניב ויפה מאד לעין. המנות שקיבלנו היו בגודל האמיתי של הקינוחים שבתפריט (לא מנת טעימות או מנה מוגדלת)- אלו מנות קינוח גדולות הייתי אומרת שבהחלט מתאימות לזוג,  ומחירם שווה את הגודל: החל מ- 39 ש”ח  ועד ל- 48 ש”ח לקינוח.

עודד הגיע במיוחד להשקה לארץ, הוא חי בשנים האחרונות בארה”ב, בניו יורק, והתוודה שהוא מכור לפייסבוק- נראה לי שהוא הרגיש נח לידנו… סיפר שהוא לא כל כך אוהב מסיבות עיתונאים, כי זה נראה לו תמי ד מוזר ו”מפחיד” הוא כנראה לא ידע שערב עם בלוגרים זה גם לא משחק ילדים!

עודד, מדבר על השוקולד ועל החוויה זו של המותג “מקס ברנר” קצת כמו ילד שרק עכשיו גילה את השוקולד, כאילו לא עברו למעלה מ- 10 שנים… יש בו חן, נאיביות וקסם מיוחד, מדובר באיש עדין מאד, פשוט, בלי שום מאניירות כאלו או אחרות, שביקש שלא נשכח לקשקש איתו בפייסבוק, כי הוא די משתעמם שם, בניכר. חמוד :-)

עודד עשה את הלא יאומן, התחיל מאפס, באמת מאפס עם המון יצירתיות וחלום על נהר שוקולד מצ’ארלי והשוקולדה שבו יוכל לשוט אי שם בעתיד… המותג עבר לא מעט ועודד נותר לבד במערכה לאחר שותפים שעזבו במהלך השנים.  ב- 2001 החל שתוף פעולה עם שטראוס גרופ , עודד, בחוכמה רבה-יש לציין, הותיר אצלו את האחריות על קו המוצרים של החברה. החיים הטובים, לגור בניו יורק ולחלום ולפתח מוצרים חדשים- אכן, חלום שהתגשם. מקסים.

מצד ימין למעלה ונגד כיוון השעון: סופלה שוקולד עם גלידת וניל ושייקר שוקולד חם, פונדו פרופיטרול נוגט על הצלחת המדהימה בעיצובו של יונתן פקטור, מילקי פאדג’ בראוניז (היה גם מילקי קצפת פירות)  וקרפ עוגת גבינה (היה גם קרפ טירמיסו, לא לטעמי).

תשמעו, ההגשה מדהימה, עשירה וגורמת לך להרגש כמו ילד קטן בפארק העשוי כולו משוקולד . לי זה מתוק מידי, אך אין לי ספק שאוהבי הקינוחים והמתיקות של מקס ברנר, ייהנו מאד. מבחינת שילובים, אני מעדיפה את הקרפ עוגת גבינה עם הקראמבל עוגיות, הכי פחות אהבתי-פונדו פרופיטרול.

מימין למעלה ונגד כיוון השעון: עוגת גבינה ניו יורק עם שייקר שוקולד חם ושוט קרם שוקולד קפוא, עוגת קרם שוקולד ברולה וסיגרים של פרלין שוקולד  מגולגל בברס אגוזים לצד קצפת ודיפ שוקלד. עוגת הגבינה הייתה טעימה, המרקם קצת פחות, הסיגרים היו מדליקים, מנה טעימה וגדולה במיוחד, הדיפ מיותר בעיני.

היה ולא צולם: קרם ברולה טראפל וניל שלא טעמתי, ואגרול שוקולד בננה, לא אוהבת בננה עם שוקולד, אבל ההגשה הייתה בקופסת קרטון TA של אוכל סיני! מקורי ומגניב!

בתום הערב גדוש השוקולדים, קיבלנו גם מארז יפה הביתה- ככה, שלא ייחסר וגם את תפריט הקינוחים עם חתימתו של עודד. תודה על אירוח מושקע בפרטים הקטנים!

לסיכום, הייתה אוירה כיפית, רווית סוכר…. לטעמי, האישית, הקינוחים היו מתוקים מידי, אבל עם בר שוקולד שמפוצץ עד אפס מקום אי אפשר להתווכח :-)

*כל התמונות צולמו על ידי , אין לעשות בהן כל שימוש ללא אישור בכתב ממני.

 


Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>